Ağaç işleri Endüstri Mühendisliği bölümü

Ağaç işleri Endüstri Mühendisliği bölümü

Ağaç İşleri Endüstri Mühendisliğinin amacı ana maddesi ağaç olan malzemelerin işlenerek değerli birer ürün çıkarmak ve bu süreçte üretimin planlanmasını yaparak ürünlerin kalite kontrolü alanında çalışacak yetkin ve teknik elemanlar yetiştirilir.
Ağaç İşleri ve Endüstri Mühendisliği bölümünü bitirenler bu alandaki nitelikli iş gücüne olan yoğun talep nedeniyle hem dolgun ücretle iş bulma fırsatını yakalayacaklar hemde yıllar kaybetmeden aranan bir meslek olduğu için iş bulmakta zorluk yaşamayacaklardır.

Bu proğramda okutulan dersler

Ağaç İşleri ve Endüstri Mühendisliği bölümünün 4 yıllık eğitim süresi vardır. Bu bölümde biyoloji, kimya, matematik, fizik ve sosyal bilim alanlarında dersler, ağaç fiziği ve kimyası, üretim planlaması, teknik istatistik ve kalite kontrol, iç mimari dekorasyon, ağaç teknolojisi, ağaç malzeme mukavemeti vb. Dersler okutulmaktadır. Bu derslerdeki laboratuvar ve çizim çalışmalarıda yer almaktadır. Bu sayılanlarla beraber ağaç işleri ve endüstri mühendisliğinden mezun olabilmek için bazı proje uygulamalarına katılmak gerekmektedir.Bu süreçte öğrenciler atölyelerde çalışırlar ve bölümün onayladığı bir ağaç işleri fabrikasında yarı yıllık endüstri uygulaması yapmak zorundadırlar.

Bu bölümü okuyanlarda gereken nitelikler

Matematik ve Fen derslerinde başarılı olmaları gerekir
Ekonomiye ilgi duymalıdırlar
Başkaları ile işbirliği halinde çalışabilmeleri için ikna yetenekleri güçlü olmaz zorundadır
İnsan ilişkilerinde iletişim becerilerine sahip olunması gerekir
Tasarım ve çizim yeteneği gelişmiş kişiler
Ekip halinde çalışıp koordine edebilen

Bu bölüm mezunlarının kazandıkları ünvanlar

Bu bölümü başarı ile tamamlayanlar Ağaç işleri Endüstri Mühendisi ile tanımlanırlar. Bu programda 4 yıllık proğram bir bütündür 2 yıllık okumak isteyenler 66 kredilik dersi tamamlayarak Önlisans diploması verilmektedir.

Bu bölümün mezunlarının çalışma alanların

Devlet Planlama Teşkilatı
Türk Standartları Enstitüsü
Türk Patent Enstitüsü
KOSGEB gibi kamu kurum ve kuruluşlarında mühendis
araştırmacı-planlamacı mühendis olarak
Üniversitelerin ağaç işleri ve mobilya –dekorasyon bölümlerinde, orman endüstrisi gibi alanlarda öğretim elemanı olarak.
Meb’e bağlı okullarda öğretmen olarak
Kendilerini geliştirdikleri zaman yönetici pozisyonlarında iş bulma olanakları vardır.

Gelecekte bu bölümü okumak isteyen veya yeni başlayan öğrencilere tavsiyeler

Evet arkadaşlar öncelikle bu bölümde hayal gücünüz yüksek olması lazım. Okuduğunuz zaman veya okuduktan sonra herşeye hayal ederek başaracaksınız. Bu mesleğin her bölümde olduğu gibi elbetteki zorlu yanları var alacağınız derslerde atölye eğitimi yer almakta ve kullanacağınız makineler olacaktır. Benden size bir tavsiye. Ağaçlardan korkmayın veya üstünüz toz olur diye uzak durmayın.Bu mesleğin güzel bir yanı olarak kabul edin.

Ağaç işleri endüstri mühendisliği maaşları ne kadardır?

????Özel sektörden yeni mezunlar için
2.500 – 3.000 TL
????Kamu sektöründe
3.000 – 3.500 TL

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu