Maden Mühendisliği Bölümü Hakkında Bilgi
Maden Mühendisliği hakkında merak edilen sorular?
Maden mühendisliği iş olanakları? Maden Mühendisliği iş ilanları? Maden Mühendisliği dersleri zormu? Maden Mühendisliği dersleri nelerdir? Maden Mühendisliği maaşları nekadar? Maden Mühendisliği Çalışma alanları nelerdir?
Maden Mühendisliği Hakkında Bilgi
Normal egitim süresi 4 yıldır. Hazırlık okumayı tercih edenler için bu süre 5 yıl olarak geçerlidir. Maden Mühendisleri ismindende anlaşılacağı üzere madenlerin güvenliğini, üretkenliğini, çalışma düzenini, meydana gelen sıkıntıları çözmekle sorumlu kişilerdir.Yeraltından çıkarılan kaynakların verimli bir halde çıkarılmasında ve değerlendirilme sürecindende sorumlu kişilerdir.Daha çok sayısal ağırlıklı olarak dersler işlenmektedir.
Maden Mühendisliği dersleri nelerdir?
Maden mühendisliği dersleri genellikle sayısal ağırlıklı derslerdir.Maden Mühendisliği derslerini sizler için derledik:
1.Sınıf Maden Mühendisliği Dersleri: Matematik – Kimya – Fizik – İngilizce – Atatürk ilke ve İnkılapları – Statik
2.Sınıf Maden Mühendisliği Dersleri: Madenlerde Hazırlık ve kazı – Mukavemet – İstatistik – Jeolojik Harita Alma – Yeraltı Üretim Metodu – Maden Hukuku – Zemin Hukuku – Maden Arama ve Sontaj Tekniği
3.Sınıf Maden Mühendisliği Dersleri: Kaya Mekaniği – Madenlerde Ulaşım ve Su Atımı – Cevher Hazırlama – Açık işletme Metodu – Metalurji – Tane Boyut Analizi
4.Sınıf Maden Mühendisliği Dersleri:Maden Kazı ve Mekanizasyonu – Madenlerde Havalandırma ve Emniyet İşleri – Delme Patlatma Teknikleri – Yeraltı Ölçme Teknikleri – Ülkemizde Yeraltı Cevher Hazırlama Tesisleri – Bor Türevleri – Maden Mühendisliği UYG. – Mermer Teknolojisi gibi dersler okutulmaktadır.
Maden Mühendisliği bölümünün gerektirdiği özellikler?
-Takım çalışmalarında etkili rol oynamalısınız.
-Yabancı dil öğrenmeye gayret etmelisiniz
-Araştırma ve Geliştirme çalışmalarını sürdürmelisiniz
-İşiniz gereği bazen sahada çalışabilirsiniz.Bunu göz önüne almalısınız.
-Sayısal alanda başarılı olmalısınız
-Takım lideri ruhuna sahip olmalısınız
Maden Mühendisliğinde kullanılan malzemeler
Kazı Makineları
-Pusula, Harita, Dedektör
-Gaz ölçüm cihazları
-İlk yardım araç ve gereçleri
İş güvenliği ve kurtarma ekipmanları
Maden mühendisliği İş İmkanları nelerdir?
Ülkemizin gerek jeopolitik konumundan gerekse gelişmekte olan bir ülke olmasından dolayı tercih edilen bir mühendislik dalıdır. Yeraltı zenginligimizden ve yerüstü zenginliğimizden dolayı sürekli aranan bir mühendislik konumundadır.
Maden Mühendisliği maaşları nekadar?
Maden Mühendisleri 4 yıllık eğitim süreçlerini başarı ile bitirirler ve bi işe başlarlar peki Maden Mühendislerinin maaşları ne kadardır? Maden Mühendisleri ortalama olarak ilk işe başladıkları zaman 2500-3500 TL arasında maaş ile başlarlar. Kendilerini şirkete adapte ettikten sonra, Yabancı dilleri geliştirdiğiniz takdirde, işe çalışma ve uyumda başarılı olduğunuz sürece bu meblağ 5000-10000 TL ye kadar çıkmaktadır. Ama unutmamak gerekir ki, bir meslekte maaştan daha çok önemli olan unsur: o işi severek yapmanızdır.
Maden mühendisliği Çalışma alanları nelerdir?
Maden mühendisliği bölümünü başarı ile bitiren bireylerin çalışma alanlarını sizler için derledik. Eğitim süresini başarı ile bitiren bireyler, bürolarda, şantiyelerde, açık arazi ve yeraltı gibi alanlarda, özel fabrikalarda, madenlerde, devletin kurumlarında rahatlıkla iş bulabilirler.