Fizik Mühendisliği bölümü

Fizik mühendisliği

Bu mühendislik programının eğitim süresi 4 yıldır.Genellikle modern teknolojiyi esas alarak maddenin biliminden uzay teknolojisine kadar çok geniş bir ağı konu edinir.Ayrıca doğadaki maddelerin yapısını ve bu maddeler arasındaki bilimi inceleyerek bulunan bulguları uygulama alanına dönüştürerek ilgili konularda eğitim ve araştırma yapılmasına yardımcı olacaktır.

Fizik mühendisliği programından okutulan belli başlı dersler

  • 1.sınıfta:Fizik mühendisliğine giriş matematik mekanik vb.
  • 2.sınıfta:Diferansiyel Denklemler Elektrik ve Manyetizma Dalgalar Fiziği vb.
  • 3.sınıfta:Modern Fizik Kuantum Mekaniği I vb.
  • 4.sınıfta:İleri Fizik Proje Laborotuvarı Elektromanyetik Teori I vb.

Mesleğin gerektirdiği bazı özellikler

  • Sayısal zekanızın iyi olması gereklidir
  • Takım çalışmalarında etkin rol oynamalısınız
  • Yabancı dilleri öğrenmeye önem vermelisiniz
  • İyi bir gözlemci olmalısınız
  • İyi bir araştırmacı olmalısınız

Mezunların yaptıkları işler

Bölümden başarı ile mezun olan bireyler Fizik mühendisi ünvanına sahip olmaktadırlar.Mühendisler PTT ve TCDD gibi kurumlarda kalite kontrolü yaparak hataları ve sorunları en aza indirgemeyi kendilerine amaç edinirler.

Bölümden başarı ile mezun olan bireylerin çalışma alanları

Dört yıllık Fizik mühendisliği bölümünü başarı ile bitiren bireyler nanoteknolojinin ve modern teknolojinin yer aldığı kamu kurum ve özel kuruluşlarda rahatlıkla iş bulabileceklerdir. Radyasyon güvenliği ve sağlık fizikçisi olarak hastaneler günümüzde çok fazla mühendise ihtiyaç duymaktadırlar bu gibi alanlarda da rahatlıkla iş bulabilirler.Bölümlerini yüksek bir not ortalamasıyla bitirerek üniversitelerde akademik çalışmada yapabilirler.Unutmamak gerekir ki iyi yetişmiş bir fizik mühendisi her zaman aranan bir mühendistir.

Bölümü tercih edecek öğrencilere tavsiyeler

Bu bölümü okurken bir yandan kendinizi geliştirmeli ve sürekli yeniliklere açık olmalısınız.Yeni kaynaklardan ve internet gibi halka açık olan kaynaklardan da bilgiler öğrenerek yeniliklerin farkında olmalısınız.

Fizik Mühendisliği hakkında, Fizik Mühendisliği maaşlar, Fizik Mühendisliği ne iş yapar, Fizik Mühendisliği iş olanakları, Fizik Mühendisliği iş bulma alanları, Fizik Mühendisliği puanları, Fizik Mühendisliği geleceği, Fizik Mühendisliği tercih edilir mi,

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu