İlahiyat bölümü

İlahiyat bölümünün amacı ve eğitim süresi

İlahiyat bölümü sanılanın aksine 5  yıl değildir.4 yıldır ve 2 yıllık önlisans programıda mevcuttur.Ancak bazı üniversiteler vardır ki bunlar hazırlık arapça programı vererek bu süre 5 yıla çıkabilmektedir.

İlahiyat bölümü zormu?

Herşeyden önce bölümü isteyerek okumanız gereklidir.Siz birşeyi istedikten sonra hiç birşey zor değildir.Bazı dersler zorlayabilir, eğer ezber gücünüz iyi ise kolaylıkla yapabilirsiniz.

İlahiyat bölümü dersleri?

  1. sınıfta okutulan İlahiyat dersleri

Atatürk İlke ve İnkılapları Tarihi-   Türk Dil Siyer Türk Din Musikisi İslam İnanç Esasları  1 Osmanlı Türkçesi: Kur’an Okuma ve Tecvit-1 Hadis Tarihi:  Temel Bilgi Teknolojileri Kullanımı İslam Tarihi İslam İbadet Esasları gibi dersler okutulur.

2. sınıfta okutulan ilahiyat dersleri

Kur’an Okuma ve Tecvit –  Tefsir – İslam Hukukuna Giriş –  Mantık – Din Psikolojisi – Din Sosyolojisi – Kelam Tarihi gibi dersler okutulur.

3.sınıfta okutulan ilahiyat dersleri

Sistematik Kelam – Felsefe Tarihi –  İslam Medeniyeti Tarihi – Kur’ân Okuma Ve Tecvid – Kur’ân’a Çağdaş Yaklaşımlar –  Hadis Tenkit Metotları – Klasik Fıkıh Metinleri – Arap Dili ve Belagatı gibi dersler okutulmaktadır.

4.sınıfta okutulan ilahiyat dersleri

   Dinler Tarihi –  Din Hizmetlerinde Rehberlik Ve İletişim –  Hitabet Ve Mesleki Uygulama – Kur’an Okuma Ve Tecvid –  Günümüz Hadis Problemleri – Günümüz Kelam Problemleri – Günümüz Fıkıh Problemleri – Klasik Tasavvuf Metinleri gibi dersler okutulmaktadır.

İlahiyat bölümünde gereken nitelikler

  • -Analitik bilgi birikimine sahip olmanız gereklidir
  • -Sözel alanda başarılı olmalısınız
  • -Ezber yeteneğiniz iyi olmalıdır
  • -Takım çalışmalarında etkin rol oynamalısınız
  • -Sözlü düşünme yeteneğiniz güçlü olmalıdır.
  • -Düşüncelerinizi başkalarında aktarmada etkili olmalısınız
  • -Topluluğa hitabet etmekten çekinmemelisiniz

İlahiyat bölümü mezunlarının yaptıkları işler

İlahiyat bölümünden mezun olan bireyler ilahiyatçı unvanına sahip olurlar.Öğrenimlerini başarı ile bitiren bireyler görev yerlerine ve kendi seçtikleri alanlara göre ‘’Din ve ahlak bilgisi öğretmeni , Müftü veya vaiz olarak çalışabilirler.Din kültürü öğretmenleri bilindiği üzere ortaokul, lise ve dengi okullarda eğitim vermektedirler.Müftüler ise bulundukları il ve ilçelerdeki ibadethanelerden sorumlu kimse olarak görev alırlar.Vaizler ise camileri gezerek topluma  islam dinini açıklayıcı ve bilgilendirici mesajlar vererek insanları islama yönlendirirler.

Herkesin merak ettği ilahiyatla ilgili merak edilen sorular.İlahiyat bölümünün geleceği? İlahiyat bölümü dersleri? İlahiyat bölümü zormu? İlahiyat bölümü puanları? İlahiyat okumak isteyenler? İlahiyat bölümü kaç yıllık? İlahiyat bölümü sözel mi? İlahiyat mezunları ne iş yapar? İlahiyat nedir? Meslek Rehberi, İlahiyat bölümü tercih edilirmi?

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu