Mekatronik Mühendisliği Hakkında Bilgi

Mekatronik Mühendisleri nerede çalışır?, Mekatronik Mühendisliği nedir?, Mekatronik Mühendisliği Çalışma alanları nelerdir?, Mekatronik Mühendisliği Bölümü Hakkında merak edilen sorular nelerdir? Merak ettiğiniz tüm soruların cevaplarını bu makalemizde bulabilirsiniz.

Mekatronik Mühendisliği Nedir?

Akıllı makinelerin, insanlık için faydalı araçların üretilmesi için, bilgisayar mühendisliği, makine mühendisliği ve elektrik ve elektronik mühendisliklerinin bir birleşimi olarak ortaya çıkmıştır.Kısaca bu mühendislik dallarını bir arada kullanarak etkili ve verimli bir biçimde sistem sorunlarını çözmeye ve yaşanan sıkıntılara yeni çözümler üretmeye çalışmaktadır.

Mekatronik Mühendisleri Ne iş yapar?

Oldukça geniş olan çalışma alanları ile iş bulma sıkıntısı yaşamayan önemli bir bölümdür.Çalışma alanlarını sıralayacak olursak: Akıllı silah ve silah sistemleri – Mikro elektronik sistemler – Mikro robotlar – Robot teknolojisi – İlaç sanayii – Deri sanayii – Otomobil Fabrikaları gibi geniş bir yelpazesi vardır.

Mekatronik Mühendisliğinin gerektirdiği bazı özellikler

-Sayısal alanda başarılı olmalısınız

-Problemleri çözüm yeteneğiniz olmalıdır

-Takım çalışmalarında etkin rol oynamalısınız

-Yabancı dilinizin iyi olması gereklidir

-Saha çalışmalarında etkin rol oynamalısınız

Mekatronik mühendisliği bölümünde okutulan bazı dersler

Mekatronik Mühendisliği Bölümünde okutulan bazı dersleri sizler için derledik.

1.Sınıfta Okutulan Mekatronik Mühendisliği Dersleri: Türk Dili – Aiit – Matematik – Fizik – Algoritma ve Programlama – Elektrik devre temelleri – Mekatronik Müh. Giriş – Yabancı Dil – Genel Kimya – Bilgisayar destekli teknik resim – Temel elektronik – Mühendislik malzemeleri

2.Sınıfta Okutulan Mekatronik Mühendisliği dersleri: Mekanik Sayısal Analiz – Mesleki İngilizce Otomatik Kontrol – Esnek Üretim Sistemleri – Mikro İşlemciler – Elektrik Makinaları – Akışkanlar Mekaniği – Yeni ürün geliştirme –

3.Sınıfta okutulan Mekatronik Mühendisliği Dersleri:Proses kontrol – Optimizasyon Teknikleri – İleri Mikro İşlemciler – Robotik – Sayısal Sistemler Tasarımı – Mekanizmalar – Elektrik ve Tahrik

4.Sınıfta okutulan Mekatronik Mühendisliği Dersleri: Bitirme projesi – Robot Kontrolü – Hibrit Elektrik motorları – İş Sağlığı ve güvenliği – Seri üretim sistemleri tasarımı gibi dersler okutulmaktadır.Bazı ünüversitelerde derslerin yerleri, tarihleri, kredileri, isimleri değişiklik gösterebilmektedir.

Mekatronik Mühendisleri Çalışma alanları ve maaşları

Mühendislik fakültesinden mezun olan mekatronik mühendislerinin çalışma alanlarını yukarda sıraladığımız gibi geniş bir yelpazede olduğunu söylemiştik.Eğitim süresini başarı ile biteren bir birey öncelikle 2500-3000 TL arasında bir maaşla işe başlamaktadır.İş tecrübesi arttıkça ve işi öğrendikçe bu miktar 6000-10000 TL’yi bulmaktadır.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu